
Voikukanlehtipesto
Tämä luonnon oma ”salaatti” on monikäyttöinen tuote. Voikukan lehtiä voi laittaa salaatin joukkoon ihan sellaisenaan tai pyöräyttää viinietikassa ennen salaattiin lisäämistä. Siitä voi myös tehdä vinegretin salaatille. Voikukanlehti sopii erinomaisen hyvin myös peston raaka-aineeksi. Voikukan hieman karvas maku taittuu todella miellyttäväksi, kun lisäät peston joukkoon hieman hunajaa.

VOIKUKANLEHTIPESTO
3 valkosipulinkynttä
100 g auringonkukansiemeniä
1 pkt (200 g) Parmigiano Reggiano parmesan-juustoa
2,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl oliiviöljyä
50 g nuoria voikukanlehtiä
1 tl hunajaa
½ tl suolaa
- Raasta parmesan hienolla terällä raasteeksi
- Yhdistä kaikki aineet kulhoon lukuun ottamatta voikukanlehtiä ja soseuta sen verran että aineet sekoittuvat, mutta koostumus jää karkeahkoksi.
- Lisää voikukanlehdet ja soseuta uudelleen sopivaan koostumukseen. Pesto saa jäädä rouheaksi, älä soseuta tahnaksi asti.
Resepti on julkaistu somejulkaisuna vuonna 2021 osana Satayrtti-hankettamme. Reseptin on hankkeelle tehnyt Liemi&Linssin Pasi Kuronen.