Puhdas vesi, paremmat evä(ä)t

Pyhäjärvi-instituuttisäätiön blogi vesistä, ruoasta ja siltä väliltä.

Menu
  • Etusivu
  • Yhteystiedot
bloglogo

Pyhäjärvi-instituutti

Pyhäjärvi-instituutin tehtävänä on edistää ja kehittää elintarviketaloutta ja ympäristöä koskevaa koulutusta, tutkimusta ja muuta kehitystoimintaa.

Erityisosaamisalueita ovat elintarviketalous sekä vesistöjen tila, vesiensuojelu ja -kunnostus.

Tavoitteena on Satakunnan elintarviketuotannon kilpailukyvyn turvaaminen kestävästi sekä vesien tilan parantaminen, tietouden lisääminen ja soveltaminen vesistöjen kunnostuksessa.

Kaikki blogin kuvat ovat Pyhäjärvi-instituutin arkistosta. Ethän käytä kuvia ilman lupaamme.

Siirry Pyhäjärvi-instituutin sivuille tästä:

Siirry Pyhäjärven suojeluohjelman sivuille tästä:

Browse: Home
Mehukas kantarellirisotto

Mehukas kantarellirisotto

11.8.2022
admin
Kesätyöntekijä | Anna Kahala

Syksyn lähestyessä aikaisimmat sienet alkavat nousta pintaan. Metsässä kävelyllä voi siis ottaa kaiken hyödyn irti ja kerätä mukaan metsän antimia. Sienet sisältävät paljon ihmiselle tärkeitä…

Share
Read Article →
Kannattaako kastelu?

Kannattaako kastelu?

10.8.2022
admin
Harjoittelija | Niilo Salo

Yleisesti tiedostetaan kastelun positiiviset vaikutukset kasvien kasvuun peltoviljelyssä. Kasvukauden aikainen sadanta ei aina riitä täyttämään viljelykasvin satopotentiaalia ja vaikka kasvukauden aikainen sadanta olisikin kokonaismäärältään riittävä,…

Share
Read Article →
Herkkutatteja ja sieniristeilyä odotellessa

Herkkutatteja ja sieniristeilyä odotellessa

9.8.2022
kayttaja
Herkkutattifani | Satu Tietari

Nyt on jälleen se aika vuodesta, kun joka ilta poikkean metsässä herkkutattibongarina. Viime vuonna heinäkuun lopussa tulivat ensimmäiset sateet helteiden jälkeen ja vihdoin 17.8. tuttu…

Share
Read Article →
Teijo, tattienkin ystävä

Teijo, tattienkin ystävä

8.8.2022
kayttaja
Yhteiskynä

Olen lapsesta saakka tottunut keräämään ja syömään sieniä, vanhempieni johdattelemana. Muistan hyvin kun reilut kymmenen vanhana vertailin silloista ”uutta” sienikirjaa ja vanhaa 1960-luvun alun sieniopasta,…

Share
Read Article →
Oletko jo syönyt satakuntalaista parsaa?

Oletko jo syönyt satakuntalaista parsaa?

21.6.2022
admin
Asiantuntija | Johanna Pihala

Satakunnan monipuoliseen viljelykasvivalikoimaan on juurtumassa uusi tulokas – parsa. Viljelyä on Satakunnassa ollut jo usean vuoden ajan, mutta viimeisen parin vuoden aikana tuotannossa on otettu…

Share
Read Article →
Herkullinen tattimunakasrulla

Herkullinen tattimunakasrulla

20.6.2022
admin
Herkkutattifani | Satu Tietari

Tämä munakasrulla testattiin Kungfu Girlsien tapaamisessa 1.-2.6.2022 Säkylässä ja todettiin herkulliseksi. Uusia herkkutattifanejakin syntyi ja innokkaita osallistujia syksyn herkkutattiretkille! Koska tarjosin tätä herkkutattiherkkua aamupalalla, tein…

Share
Read Article →
Kutsumattomat vieraat kuriin!

Kutsumattomat vieraat kuriin!

14.6.2022
admin
Kesätyöntekijä | Essi Kiiskinen

Näin alkukesästä on hyvä aika tarkistaa oma pihamaa kutsumattomien kasvivieraiden varalta. Näihin vieraisiin kuuluu lukuisia kasvilajeja, jotka ovat siirtyneet luontaiselta levinneisyysalueeltaan Suomen luontoon ihmisen tahallisella…

Share
Read Article →
Vuohenputkipannacotta ja vuohenputkihunajaa

Vuohenputkipannacotta ja vuohenputkihunajaa

8.6.2022
admin
Asiantuntija | Henna Ryömä

Satayrtti-hankkeen yrttireseptit saivat jatkoa, kun Liemi&Linssin Pasi Kuronen loihti meille vuohenputkipannacottan reseptin. Vuohenputkea löytyy myös pannacottan päälle valutettavasta vuohenputkihunajasta. Pasi kertoo reseptistä seuraavaa: ”Inspiraation tähän…

Share
Read Article →
1 2 … 21 Next →

Uusimmat kirjoitukset

  • Mehukas kantarellirisotto 11.8.2022
  • Kannattaako kastelu? 10.8.2022
  • Herkkutatteja ja sieniristeilyä odotellessa 9.8.2022
  • Teijo, tattienkin ystävä 8.8.2022
  • Oletko jo syönyt satakuntalaista parsaa? 21.6.2022
  • Herkullinen tattimunakasrulla 20.6.2022

Kirjoittajat

  • Asiantuntija | Ansa Jokiranta (1)
  • Asiantuntija | Elisa Mikkilä (7)
  • Asiantuntija | Heidi Tattinen (2)
  • Asiantuntija | Henna Ryömä (28)
  • Asiantuntija | Henri Vaarala (3)
  • Asiantuntija | Jaana Luojus (1)
  • Asiantuntija | Jari Ruski (4)
  • Asiantuntija | Jari Yli-Heikkilä (3)
  • Asiantuntija | Johanna Pihala (15)
  • Asiantuntija | Kimmo Haapanen (3)
  • Asiantuntija | Lauri Anttila (6)
  • Asiantuntija | Oskari Lahtinen (1)
  • Asiantuntija | Pekka Maijala (4)
  • Asiantuntija | Päivi Laine (2)
  • Erikoistutkija | Anne-Mari Ventelä (7)
  • Hallintopäällikkö | Johanna Aalto (1)
  • Harjoittelija | Aino Kahala (2)
  • Harjoittelija | Elli Pyy (2)
  • Harjoittelija | Jenni Lukkaroinen (2)
  • Harjoittelija | Laura Reuna (1)
  • Harjoittelija | Niilo Salo (1)
  • Harjoittelija | Suvi-Tuulia Haakana (2)
  • Harjoittelija | Topi Kaarlamo (2)
  • Herkkutattifani | Satu Tietari (3)
  • Kehittämispäällikkö | Sauli Jaakkola (7)
  • Kehittämispäällikkö | Tero Forsman (4)
  • Kenttätyöntekijä | Laura Virtanen (6)
  • Kesätyöntekijä | Anna Kahala (1)
  • Kesätyöntekijä | Emma Hakala (1)
  • Kesätyöntekijä | Essi Kiiskinen (1)
  • Kesätyöntekijä | Roosa-Maria Peltonen (2)
  • Kesätyöntekijä | Veronika Westergård (2)
  • Sisältöjohtaja | Marko Jori (5)
  • Suunnittelija | Harri Laaksonen (1)
  • Suunnittelija | Timo Katila (2)
  • Toiminnanjohtaja | Teija Kirkkala (5)
  • Toimistosihteeri | Elina Suonpää (3)
  • Yhteiskynä (24)

Arkistot

Suosituimmat kirjoitukset

  • Syksy tulee - tunnistatko puolukat?
  • Teijo, tattienkin ystävä
  • Kannattaako kastelu?
  • Herkullinen tattimunakasrulla
  • Teijan tatti-hurahdus
  • Pyhäjärviseutu uusin silmin
  • Miten yhdistyvät rantojen virkistyskäyttö, kylätoiminta ja vesiensuojelu
  • Herkkutatteja ja sieniristeilyä odotellessa
  • Voikukanjuuri"jääkahvi"
  • Mehukas kantarellirisotto

Hae kirjoituksia

Seuraa blogia tästä

Kirjoita vain sähköpostiosoitteesi ja kuittaa tilauksesi sähköpostiisi tulevalla vahvistusviestillä (tarkista roskapostikansiosi, jos viestiä ei kuulu), niin saat jatkossa sähköpostiisi uusimmat kirjoitukset.
Loading

SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA

AVAINSANAT

avoimet ovet rakennekalkitus ravinteiden kierrätys Pyhäjärvitutkimus KOULU Villa Ahlström MUUVI hiilijalanjälki kakko asiakaslähtöisyys asukas yrtti bioeväät juures järvi multavuus risotto kuusenkerkkä Central Baltic Interreg TULEVA blogi hurahdetaan herkkutatteihin luonnonantimet sivuvirrat satakunta lautasella yrttiviljely riista Yhteisillä vesillä sieniresepti kannattavuus tiedote satavesi Köyliönjärven suojelu kehäkukka hanke ilmastopäästöt viljelymenetelmät vertikaaliviljely valuma-alue Hinnerjoki tuulisuus humala Rauma bioevät voikukka

Copyright © 2022

Powered by Oxygen Theme.