Oisko yrittäjyys sun juttusi?

Oisko yrittäjyys sun juttusi?

Yleisin yrityksen perustamista miettiviä yhdistävä piirre on omaan osaamiseen, harrastukseen tai elämäntilanteeseen liittyvä idea. Ideasta syntyy liikeidea, kun ideaa on tutkittu, vertailtu tai testattu asiakkaiden näkökulmasta.

Yleensä kannattaa olla kirjattuna ylös liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat. Hyviä pohjia liiketoimintasuunnitelman ja laskelmien tekoon löytyy eri palveluntarjoajilta netistä lukuisia. Suunnitellun toiminnan laajuudesta ja toimialasta riippuukin minkä laajuisen suunnitelmat on järkevää tehdä.

Aina yritysideaa ei tarvitse keksiä itse. Hyödynnä valmis idea ja osta yritys. Yrittäjäksi voi siis ryhtyä myös ostamalla toimivan yrityksen, osan siitä tai vain liiketoiminnan. Liikkeelle lähtö valmiin asiakaskunnan ja liikevaihdon syntyessä on nopeampaa. Kuitenkin täytyy muistaa, että aina yrityksen ostossakin uuden yrittäjän on asiakassuhteensa ansaittava.

Mistä liikkeelle?

Yrityksen perustamiseen liittyviin toimiin tai ostettavaan yritykseen perehtymiseen on saatavissa maksutonta apua kuntien ja kaupunkien elinkeinotoimesta, omistajanvaihdosasiantuntijoilta, tai esimerkiksi Uusyrityskeskuksen yritysneuvojilta, jos kunta on ulkoistanut alkavan yrittäjän neuvontapalvelut.

Alkuun kannattaa osallistua erilaisiin yrittäjyysinfoihin. Infoja voi seurata myös etänä verkon kautta. Uusyrityskeskuksien maksuttomissa infoissa saat ohjausta idean kehittämiseen ja testaamiseen sekä alustavan liiketoimintasuunnitelman työstämisessä huomioitaviin asioihin. Vaihtoehtona ovat myös kevytyrittäjyys ja sivutoimista yrittäjyyttä suunnittelevien webinaarit.

entersatakunta.fi/yrittajainfot
uusyrityskeskus.fi/apua-yrittajyyteen/yrittajyysinfot

Henkilökohtaista lähi- tai etäyhteydellä toteutettavaa neuvontaa ei kuitenkaan voita mikään. Maksuttomassa ja luottamuksellisessa yritysneuvonnassa tapaat oman alueesi yritysneuvojan. Neuvonnassa keskitytään juuri sinun yrittäjyyteesi ja liikeideaasi.

Jos yrittäjyys on “sun juttusi”, ota yhteyttä oman kuntasi yrittäjyyspalveluihin. Pyhäjärviseudun kuntien aloittavien yrittäjien neuvontapalveluiden ajantasainen tieto löytyy nettisivuilta.

www.eura.fi
www.sakyla.fi

Teksti: Uusyrityskeskus Enter Satakunta yritysneuvoja Anne Heikintalo
Kuvat: Suomen Uusyrityskeskukset ry

Share