jäätee

Persikka-sitruunamelissa-jäätee

Jäätee on yksi herkullisimmista ja kesäisimmistä juomista, mitä tiedän. Ja sitä on näköjään helppoa valmistaa itse! Ainoa vaikea osuus vaikuttaa olevan odottelu…. Juomaa kannattaakin tehdä kerralla suurempi satsi, sillä se säilyy jääkaapissa monta päivää ja silloin sitä on aina valmiina. Jäätee on herkullinen ja näyttävä juoma esimerkiksi piknikeille ja kesäjuhliin. Sen maun ja ulkonäön kruunaavat persikka ja tuoreet yrtit. Itse käytin reseptissä sitruunamelissaa, mutta myös minttu sopii jääteehen hyvin! Herkullisinta jäätee on nimensä mukaisesti jääkylmänä helteessä, ja halutessaan mukaan voi puristaa sitruunamehua tuomaan kirpeyttä.

persikkasiirappi
Siirappi valmistuksen alkuvaiheessa, siirapista tulee lopuksi oranssia tai vaaleanpunaista.

teen ainekset

1.5 l vettä

4-5 teepussia

siirapin ainekset

2.5 dl sokeria

2.5 dl vettä

4-5 persikkaa (tai nektariinia)

valmis jäätee

valmistus

  1. Kiehauta teevesi ja valmista tee ohjeen mukaan. Jätä tee huoneenlämpöön viilentymään.
  2. Poista persikoista kivet, ja pilko hedelmät pieniksi palasiksi.
  3. Laita kattilaan kaikki siirapin ainekset ja kuumenna kiehuvaksi. Anna siirapin kiehua välillä sekoittaen noin 20 min.
  4. Siivilöi siirappi teen joukkoon ja sekoita. Anna viiletä huoneenlämpöiseksi ja laita sitten jääkaappiin viilentymään.
  5. Muutaman tunnin kuluttua tee on valmis juotavaksi. Laita sekaan jäitä, persikkalohkoja, paljon tuoretta sitruunamelissaa ja vaikka sitruunamehua tai -viipaleita
Share