yrttivoi

Persiljavoi

Itsetehty yrttivoi maistuu aina, eikä sen tekemiseen tarvita kuin muutama ainesosa ja minuutti. Tällä yksinkertaisella reseptillä voi kruunata kesän grillijuhlat ja saada tuoreen patongin maistumaan entistä paremmalta. Persiljan voi korvata tilanteen mukana melkeinpä millä tahansa muulla haluamallansa yrtillä. Esimerkiksi timjami ja valkosipuli ovat hyvä yhdistelmä.

ainekset:

1 ruukku persiljaa

250 g voita

1 valkosipulin kynsi

yrttivoi leivän päällä
Kirsikkatomaatti sopii hyvin persiljavoin ja tuoreen patongin kanssa.

valmistus:

  1. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön.
  2. Kuori ja silppua valkosipuli pieneksi.
  3. Silppua suurin osa persiljasta pieneksi, jätä muutama lehti sivuun koristelua varten. Persiljaa kannattaa olla paljon, ettei valkosipuli peitä sen makua.
  4. Sekoita kulhossa pehmeä voi, valkosipuli ja persilja keskenään. Voit käyttää sauvasekoitinta tai sekoittaa käsin. Testaa maku ja lisää tarvittaessa esimerkiksi suolaa tai valkosipulia.
  5. Jätä voi kulhoon ja laita se hetkeksi viilenemään jääkaappiin. Kääri se sitten halutessasi voipaperiin. Voita voi pakastaa tai säilyttää jääkaapissa. Voi on käyttövalmista ja sopivan pehmeää noin vartin kuluttua jääkaappiin laittamisesta.
  6. Käytä voita grilliruuan kanssa tai esimerkiksi tuoreen patongin päällä.
Share