Kehäkukkaskagen

Kehäkukkaskagen

Aromaattinen kehäkukka sopii hyvin äyriäisille ja hyvin esim. juustoille. Kehäkukka on myös C-vitamiinipitoinen. Klassiseen skageniin kehäkukka tuo mukavaa mausteisuutta ja raikasta, kesäistä ulkonäköä. Jos haluat kaiken maun irti kehäkukasta, niin soseuta sen majoneesin joukkoon ennen katkarapujen lisäämistä.

Valmista kehäkukkaskagen seuraavalla Liemi&Linssin Pasi Kurosen Satayrtti-hankkeelle tekemällä reseptillä. Reseptillä valmistuu 4 annosta.

180 g katkarapuja

0,75 dl majoneesia

½ tl sitruunamehua

Ripaus suolaa

Mustapippuria myllystä

n. 10 kehäkukan terälehdet

4 palaa ruisleipää tai 4 siivua saaristolaisleipää

  1. Sulata katkaravut ja purista niistä neste pois.
  2. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja anna maustua hetki.
  3. Jaa katkarapumajoneesi leipien päälle, koristele kehäkukilla ja kirvelillä tai tillillä.
FacebookTwitterGoogle+jaa