Puhdas vesi, paremmat evä(ä)t

Pyhäjärvi-instituuttisäätiön blogi vesistä, ruoasta ja siltä väliltä.

Menu
  • Etusivu
  • Yhteystiedot
Browse: Home   /   Page 23
Lähiruokalautasella: Lanttu tuo uunijuureksiin vaihtelua

Lähiruokalautasella: Lanttu tuo uunijuureksiin vaihtelua

25.9.2017
admin
Harjoittelija | Jenni Lukkaroinen

Olen ollut MUUVI-hankkeen Honkilahden pilot-kokeiden sadonkorjuussa mukana ja sieltä ajatus saikin alkunsa. Keräsimme sadonkorjuunäytteet luomulantusta ja luomusipulista. Lantulle piti antaa makuarvio, jotta osaisimme arvioida, kelpaako…

Share
Read Article →
Puheluita järven ystäviltä

Puheluita järven ystäviltä

18.9.2017
admin
Erikoistutkija | Anne-Mari Ventelä

Syyskuussa on hyvä aika tarkastella mennyttä Pyhäjärven kesää eri näkökulmista. Tärkein lienee se, että uimarin silmin vesi näytti oikein kirkkaalta kaikissa niissä paikoissa, joissa itse…

Share
Read Article →
Graduaiheena herneen mekaaninen rikkakasvintorjunta

Graduaiheena herneen mekaaninen rikkakasvintorjunta

12.9.2017
admin
Harjoittelija | Jenni Lukkaroinen

Olen kotoisin Loimaalta, joten Euran seutu ei ole ollut kovin tuttua. Vanhemmillani on viljanviljelyä ja erikoiskasvina meillä on ollut nyt kolme vuotta härkäpapu ja sitä…

Share
Read Article →
Lähiruokalautasella: Raparperi – Koko kesän helppo herkku

Lähiruokalautasella: Raparperi – Koko kesän helppo herkku

30.8.2017
admin
Harjoittelija | Aino Kahala

Raparperin satokausi alkaa parhaimmillaan jo toukokuun alkupuolella ja kestää pitkälle elokuun loppuun asti. Siitä siis riittää herkuteltavaa kyllästymiseen saakka. Pitkin kesää nautitut raparperiherkut ovat lähiruokaa…

Share
Read Article →
Tässä on sulle kauniita kukkia

Tässä on sulle kauniita kukkia

18.8.2017
admin
Asiantuntija | Henna Ryömä

Melkein jopa hätkähdin omaa reaktiotani, kun tajusin minulle tuotujen kukkien olevan jättipalsamia. Ensimmäinen ajatus oli, että ne pitää polttaa, hävittää ja tuhota. Niitä en halua…

Share
Read Article →
Kajakin kyydissä Koskeljärveltä merelle

Kajakin kyydissä Koskeljärveltä merelle

14.8.2017
admin
Kenttätyöntekijä | Laura Virtanen

Kesätyö Pyhäjärvi-instituutissa on tarjonnut monipuolista tehtävää sekä toimistossa että maastossa. Heinäkuun lopussa aloitimme Laurin kanssa Lapinjoen kalataloudellisen inventoinnin. Tarkoituksenamme on meloa vajaan 60 kilometrin mittainen…

Share
Read Article →
Viljelypäätöksillä vaikutetaan vesistöihin

Viljelypäätöksillä vaikutetaan vesistöihin

8.8.2017
admin
Harjoittelija | Elli Pyy

Satakunnan alue oli minulle entuudestaan melko tuntematonta, enkä ollut aiemmin edes vieraillut Eurassa. Pyhäjärvestä minulla ei ollut mitään tietoa. Kesätyöt kuitenkin kuljettivat minut tänne Pyhäjärvi-instituuttiin…

Share
Read Article →
Lähiruokalautasella: Lähiruokaa lautasella. Kesät ja torit ovat lähiruoan parasta aikaa

Lähiruokalautasella: Lähiruokaa lautasella. Kesät ja torit ovat lähiruoan parasta aikaa

28.7.2017
admin
Asiantuntija | Heidi Tattinen

Vaikka olen viettänyt jo kolme vuotta opintojen parissa Jyväskylässä, en ole vieläkään saanut aikaiseksi tutustua Jyväskylän paikallisiin tuottajiin ja tuotteisiin. Niinpä kesät ovat minulle lähiruoan…

Share
Read Article →
← Previous 1 … 22 23 24 … 31 Next →

bloglogo

Uusimmat kirjoitukset

  • Hallittu hylkääminen ja entisten turvetuotantoalueiden muita jatkokäyttömuotoja 4.12.2025
  • Petlan kasvukausi 2025 31.10.2025
  • Terveisiä OKRA 2025 maatalousnäyttelystä! 14.8.2025
  • Omakohtaisia muistelmia Pyhäjärveltä ja rannoilta 11.8.2025
  • Ei vett, rantta rakkamppa 13.7.2025
  • Sianlihantuotannon kannattavuuden parantaminen vaatii huomion kiinnittämistä myös peltotuotannon kehittämiseen 3.7.2025
  • 2020-luvulla lupaavaa kehitystä Pyhäjärven vedenlaadun suhteen, talven tulvat luovat haasteita juhlavuoteen 17.6.2025
  • Joko maatalousrobotit tulevat? – Kiukaisten pellonpiennartilaisuudessa esiteltiin AgXeed robottitraktori 3.6.2025

Kirjoittajat

  • Asiantuntija | Anna Tuovinen (1)
  • Asiantuntija | Ansa Jokiranta (1)
  • Asiantuntija | Eero Mäkipää (3)
  • Asiantuntija | Elisa Mikkilä (7)
  • Asiantuntija | Ellinoora Havaste (2)
  • Asiantuntija | Essi Kiiskinen (3)
  • Asiantuntija | Heidi Tattinen (2)
  • Asiantuntija | Henna Ryömä (40)
  • Asiantuntija | Henri Vaarala (3)
  • Asiantuntija | Jaana Luojus (1)
  • Asiantuntija | Jari Ruski (5)
  • Asiantuntija | Jari Yli-Heikkilä (3)
  • Asiantuntija | Jerome Tornikoski (1)
  • Asiantuntija | Johanna Pihala (16)
  • Asiantuntija | Kimmo Haapanen (4)
  • Asiantuntija | Lauri Anttila (9)
  • Asiantuntija | Lauri Leino (2)
  • Asiantuntija | Mervi Louhivaara (1)
  • Asiantuntija | Minttu Tyykilä (1)
  • Asiantuntija | Oskari Lahtinen (4)
  • Asiantuntija | Pekka Maijala (5)
  • Asiantuntija | Päivi Laine (3)
  • Asiantuntija | Reija Hietala (2)
  • Asiantuntija | Sanna Lipping (7)
  • Asiantuntija | Ville Kangasniemi (3)
  • Erikoistutkija | Anne-Mari Ventelä (7)
  • Hallintopäällikkö | Johanna Aalto (1)
  • Harjoittelija | Aino Kahala (2)
  • Harjoittelija | Elli Pyy (2)
  • Harjoittelija | Jenni Lukkaroinen (2)
  • Harjoittelija | Kristiina Ojala (3)
  • Harjoittelija | Laura Reuna (1)
  • Harjoittelija | Matias Uus-Mäkelä (1)
  • Harjoittelija | Niilo Salo (1)
  • Harjoittelija | Suvi-Tuulia Haakana (2)
  • Harjoittelija | Topi Kaarlamo (2)
  • Herkkutattifani | Satu Tietari (5)
  • Kehittämispäällikkö | Sauli Jaakkola (7)
  • Kehittämispäällikkö | Tero Forsman (4)
  • Kenttätyöntekijä | Laura Virtanen (6)
  • Kesätyöntekijä | Anna Kahala (10)
  • Kesätyöntekijä | Emma Hakala (1)
  • Kesätyöntekijä | Roosa-Maria Peltonen (3)
  • Kesätyöntekijä | Veronika Westergård (2)
  • Sisältöjohtaja | Marko Jori (5)
  • Suunnittelija | Harri Laaksonen (1)
  • Suunnittelija | Timo Katila (2)
  • Toiminnanjohtaja | Teija Kirkkala (8)
  • Toimistosihteeri | Elina Suonpää (4)
  • Yhteiskynä (37)

Arkistot

Hae kirjoituksia

Seuraa blogia tästä

Kirjoita vain sähköpostiosoitteesi ja kuittaa tilauksesi sähköpostiisi tulevalla vahvistusviestillä (tarkista roskapostikansiosi, jos viestiä ei kuulu), niin saat jatkossa sähköpostiisi uusimmat kirjoitukset.
Loading

AVAINSANAT

Gastro satakunta lautasella Kauttua jätevesiviikko vesirutto liikunta viljely kalatalous pyöräily Pyhäjärvikummit elinkaariarviointi räpi valasranta rahoitus lähiruokalautasella vesiensuojelu messut herkkutatti jättipalsami pienvesi järvi lähellä tuotettu kuore kastelu OKRA vähittäiskauppa maaperä taimen näytteenotto minttu maanparannus voikukanlehti veden pidättäminen persilja hirake eketju öljykasvit humala maaseudun tulevaisuus Köyliönjärven suojelu suojelutempaus metsätalous kiertotalous perunantutkimus vesikestävä

SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA

Copyright © 2025

Powered by Oxygen Theme.