Herkullinen tattimunakasrulla

Herkullinen tattimunakasrulla

Tämä munakasrulla testattiin Kungfu Girlsien tapaamisessa 1.-2.6.2022 Säkylässä ja todettiin herkulliseksi. Uusia herkkutattifanejakin syntyi ja innokkaita osallistujia syksyn herkkutattiretkille!

Koska tarjosin tätä herkkutattiherkkua aamupalalla, tein munakasrullan valmiiksi edellisenä iltana ja pistin sen kylmään yöksi. Aamulla ripottelin pintaan juustoraasteen ja käytin rullan uunissa niin, että rulla lämpeni ja juustoraaste suli. Esivalmistelut nopeuttivat ja helpottivat aamiaisen saamista nautiskelijoille.

Rullan rinnalle sopii hyvin kotimaiset kirsikkatomaatit ja minikurkkuset tai tuoresalaatti.

Uunin lämpö: 175-200 astetta (riippuen uunin ”tulisuudesta”)

Paistoaika: noin 20 min + 5 min

Valmistusaika: 45min

Munakasrullan pohjan ainekset (uunipellillinen):

6 munaa

5 dl maitoa

1 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

ripaus mustapippuria

1 dl juustoraastetta

Paistetun pohjalevyn päälle:

1 rasia tuorejuustoa

Täytteen ainekset:

2 dl pakastettuja herkkutattikuutioita tai iso tuore herkkutatti pieninä paloina

nokare voita tai margariinia

1-2 sipulia

Halutessasi voit lisätä täytteeseen hieman yrttejä, esimerkiksi ruohosipulia tai persiljaa.

Munakasrullan päälle:

juustoraastetta

Valmistusohje

Pohjan paisto:

Sekoita munakkaan pohjan ainekset keskenään. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada munakasmassa leivinpaperin päälle pannulle. Paista uunissa 175-200 asteessa noin 20 min kauniin ruskeaksi.

Täytteen valmistaminen:

Sillä aikaa, kun munakaspohja kypsyy uunissa, voit valmistaa täytteen. Lisää pannulle voita ja hienonnetut sipulit. Paista kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi. Paloittele herkkutatit pieniksi kuutioiksi ja paista niitä hetki pannulla nesteen haihduttamiseksi. Herkkutattikuutioita ei kannata paistaa liiaksi, koska silloin niiden rakenne ja maku kärsivät. Herkkutattiahan voi syödä jopa raakana, joten pitkä kypsennysaika ei ole tarpeen!

Munakasrullan kypsennys:

Ota kypsä munakaspohja uunista ja anna jäähtyä. Levitä tuorejuusto ja kaada sienisipuliseos päälle ja levitä levylle, ja kääri rullalle kuin kääretorttu. Laita juustoraastetta päälle ja rulla hetkeksi uuniin, kunnes juusto sulaa. Voit nostaa uunin lämpöä 225 asteeseen saadaksesi rullaan kauniin ruskean pinnan.

Ostoslista:

Pääraaka-aineet:

  • Herkkutatteja (itse poimimalla säästää ja saa nauttia metsäretkestä)
  • Vehnäjauhoja
  • Rasvaa
  • Munia
  • Maitoa
  • Juustoraastetta
  • Tuorejuustoa
  • Sipulia
  • Mausteita ja yrttejä

Lisukkeiksi:

  • Kirsikkatomaatteja
  • Minikurkkusia
  • Salaattia
Share