Kaikki ulos geokätköilemään ja retkeilemään!

Kaikki ulos geokätköilemään ja retkeilemään!

Mikäs sen hienompaa kuin tyynenänä syksyisenä iltana mennä istumaan järven rantaan ja paistaa vaikka makkarat tai keittää pannukahvit. Auringon laskiessa ja nuotion loimutessa ei paljoa arjen murheet tai kiireet häiritse. Tällaisia hetkiä jokaisen pitäisi kokea. Ulkona oleskelu on terveellistä ja se laskee muun muassa stressiä ja antaa kehon rauhoittua. Ja kuinka hyvää nuotiomakkara voi olla!

Tämän lomassa voi myös harrastaa nykyään suosittua aarteenetsintää eli geokätköilyä. Niitä voi etsiä koko perheen voimin ja niitä löytyy lähes kaikkialta sekä Suomesta, että ulkomailta. Geokätköilyä voi tehdä aivan kotinurkillaan tai lähimetsissä, mutta monille harrastajille matkustaminen ja kiertely eri puolella Suomea on osa lajin viehätystä.

Geokätköily harrastuksen aloittaminen ei vaadi edes suuria investointeja, riittää vain että omistaa älypuhelimen. Älypuhelimella pääsee alkuun helposti, mutta suosittelen kasvattamaan varustusta, jos haluaa hakea monipuolisesti kaikkia kätköjä. Ja etsittävää riittää, sillä voimassa olevia kätköjä on Suomessa lähes 65 000. Voit myös innostaa muita kavereita geokätköilemään ja vaikka kisailla heidän kanssa löydöistä. Itsellä omia ensimmäisiä hankintoja oli kahdeksan metrin pituinen onki. Sillä hamuaa kätköt jo vähän korkeammaltakin.

Yksi lajin parhaita puolia on se, että tulee vahingossakin tutustuttua uusiin paikkoihin. Varsinkin luonnossa on paljon hienoja paikkoja joissa ei tulisi käytyä ilman siellä olevaa geokätköä. Geokätköilyyn saa myös yhdistettyä hyvin liikunnan, sillä useiden retkeilyreittien varrella on paljon geokätköjä. Ei muutakuin puhelin mukaan ja lähimetsään kätköilemään!

Tekstin on kirjoittanut syyskuussa TET-harjoittelunsa Pyhäjärvi-instituutissa suorittanut Aleksi.

Share