Suojelutempauksessa syntyi ötökkätaidetta!

Ötökät valtasivat Yläneen Luontokapinetin 18.6. järjestetyssä Pyhäjärven Suojelutempauksessa, jossa yhtenä pisteenä toimi Pyhäjärven Suojelukummien kanssa järjestetty ötökkäaskartelupiste. Askartelupiste veti puoleensa perheiden luovimpia jäseniä, jotka pääsivät toteuttamaan itseään ja haastamaan mielikuvitustaan ötökkäaskartelujen parissa.

Hämähäkit olivat poikien ykkösvalinta

Hämähäkit olivat poikien ykkösvalinta

Inspiraatiota askarteluihin saatiin Yläneenjoen ja Pyhäjärvenkin läheisyydessä viihtyvistä ötököistä, joista oli esillä sekä kuvia, että myös eläviä edustajia. Pöytyä-Oripää 4H-yhdistyksen keräämien elävien ötököiden tarkkailun ja kuvien katselun innoittamana askartelupisteellä syntyikin toinen toistaan luovempia ja upeampia mönkiäisiä, jotka pääsivät Suojelutempauksen ajaksi paraatipaikalle kaikkien kävijöiden ihailtavaksi.

Pikkuötököiden askartelussa vain mielikuvitus oli rajana.

Pikkuötököiden askartelussa vain mielikuvitus oli rajana.

Suojelutempauksen ideologian mukaisesti askartelumateriaalit olivat pääosin kierrätysmateriaaleja joita saimme lahjoituksina paikallisilta yrityksiltä. Askartelu olikin hyvä tapa hyödyntää muille tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa ja muuttaa se taiteeksi, josta nauttivat pikku taiteilijoiden itsensä lisäksi myös Suojelutempauksessa vierailleet kävijät! Askartelu on hauska tapa kierrättää ja hyödyntää tarpeetonta tavaraa myös kotioloissa. Helppoja askartelumateriaaleja saa esimerkiksi tyhjistä kanamunakennoista, vessapaperirullista, sekä kangastilkuista. Samalla perheen pienimmät saavat itselleen mukavaa puuhasteltavaa!

Koristeellisen kauniita sudenkorentoja syntyi useampiakin!

Koristeellisen kauniita sudenkorentoja syntyi useampiakin!

Kiitos kaikille Suojelutempauksessa mukana olleille hienosta tapahtumasta ja etenkin upeista ötökkätaideteoksista!

Share