Puhdas vesi, paremmat evä(ä)t

Puhdas vesi, paremmat evä(ä)t

Puhdas vesi, paremmat evä(ä)t on Pyhäjärvi-instituutin uuden blogin nimi. Samalla se kuvaa myös instituutin toiminnan ydintä. Ruoantuotanto on yksi tärkeimmistä Pyhäjärviseudun vahvuuksista. Turvaamalla puhtaiden vesien saatavuuden vahvistamme myös ruoantuotannon mahdollisuuksia. Puhdas talousvesi ja puhtaat järvet ja joet takaavat paremmat eväät. Ja tietenkin myös eväät maistuvat puhtaan veden rannalla paremmilta!

Pyhäjärvi-instituuttisäätiö on Kauttuan Ruukinpuistossa (Eura) sijaitseva tutkimus, kehittämis- ja koulutusorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää taloudellisesti ja ekologisesti kestävää ruoantuotantoa sekä parantaa ympäristön tilaa. Erityisosaamisalueita ovat ruoantuotantoketju pellolta (tai vesistöstä) pöytään sekä vesistöjen tila, vesiensuojelu ja -kunnostus.

Keskeisiä tavoitteitamme ovat:

  • elintarvikealan tuotantoketjujen kehittäminen alkutuotannosta jalostukseen ja kauppaan
  • elintarviketurvallisuuden lisääminen ja ympäristöystävällinen tuotanto
  • paikallisen ruoan ja raaka-aineiden tunnettuuden ja käytön lisääminen
  • vesitalouden ja veden laadun hallinta sekä vesiensuojelun että elinkeinojen näkökulmasta
  • asukaslähtöisen vesiensuojelun edistäminen
  • monitieteinen, kansainvälinen vesistötutkimus
  • yrittäjyyden edistäminen ja työvoiman saatavuuden varmistaminen
  • ilmastonmuutoksen vaikutusten tunnistaminen ja niihin varautuminen
  • innovaatioiden löytäminen ja soveltaminen.

Pyhäjärvi-instituutin hankkeita ja toimintaa voit seurata tämän blogin lisäksi instituutin nettisivuilta www.pyhajarvi-instituutti.fi ja Pyhäjärven suojeluohjelman sivuilta www.pyhajarvensuojelu.net tai erikseen hankkeissa toteutetuilla sivuilla: Eurajoki.infon sivuilta www.eurajoki.info ja Sikses parasta www.siksesparasta.fi. Pyhäjärvi-instituutin löydät myös facebookista www.facebook.com/pyhajarviinstituutti.

Tervetuloa seuraamaan blogiamme!

 

Share