ETUSIVU   »   OHJELMAT JA PROJEKTIT   »   Rannalle 
Rannalle

Yläneenjokivarsi on vanhaa kulttuurimaisemaa. Kylien elämä on aina asettunut jokivarteen ja rannat ovat keskeinen osa asukkaiden elämää. Hankkeessa yhdistyvät rantojen virkistyskäyttö, kylätoiminta ja vesiensuojelu.  

Hankkeessa päivitetään Yläneenjoen kunnostus- ja virkistyskäyttösuunnitelma (2004) ja toteutetaan pieniä konkreettisia virkistyskäytön kehittämiseen ja  vesiensuojeluun liittyviä kehittämistoimia. Toimenpiteitä ideoidaan kyläilloissa ja yleisötilaisuuksissa ja tarpeita kerätään olemassa olevista kyläsuunnitelmista. Mahdollisia toimenpiteitä ovat mm. rantojen siistiminen, melontareitin kunnostus, luontopolkujen suunnittelu, opastekylttien rakentaminen, olemassa olevien vesiensuojelukohteiden pienimuotoinen kunnostus sekä Yläneenjokeen liittyvän tiedotuksen kehittäminen. 

Varsinaisia investointeja ei hankkeessa tehdä, vaan hanke keskittyy rantojen kehittämiseen liittyvään suunnittelutyöhön. Hankkeen aikana voidaan tehdä jatkohanke investointeja (mm. melontareitin vaatimaa infraa kuten laitureita, vesillelaskupaikkoja, koskipaikkojen kiertoreittejä ym.) ja kalataloudellista kehittämistä varten. (kalojen elinympäristöjen parantaminen ja nousuesteiden poistaminen).

Hanke lisää Yläneenjoen ja jokisuun viihtyisyyttä ja virkistyskäyttöarvoa. Kohentunut viihtyisyys lisää myös luonto- ja matkailuyrittäjien toimintamahdollisuuksia. Pyhäjärven suojelutoimien osalta saadaan uusia ideoita ja löydetään tarpeellisia kohteita.

Rannalle-loppuraportti

Yläneenjokikysely

Yläneenjokikysely on nettilomake, jonka kautta pääset vastaamaan Yläneenjoen virkistyskäyttöä koskeviin kysymyksiin. Lomake kerää sähköpostiosoitteita arvontaa varten. Pääset vastaamaan kyselyyn tästä linkistä.

Rahoitus ja yhteistyötahot:

Hanketta toteutetaan yhteistyössä alueen kyläyhdistysten ja asukkaiden kanssa.

Hankkeelle on haettu maaseuturahaston tukea Leader Jokivarsikumppanien kautta ajalle 1.5.2016-31.12.2018.Lisätietoja:
Pyhäjärvi-instituutti

Anne-Mari Ventelä, vesistötoimialan päällikkö
puhelin 050 370 2919

Henna Ryömä, suunnittelija
puhelin 0440 344 058

sähköposti etunimi.sukunimi(at)pji


Kirjaudu
 Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600

 Käytämme sivustoillamme evästeitä parantaaksemme sivujen käytettävyyttä.
 Evästeasetuksia pääset muuttamaan käyttämäsi selaimen asetuksista.
 Pääset tutustumaan tietosuojakäytäntöihimme tästä.