ETUSIVU   »   OHJELMAT JA PROJEKTIT   »   Pyhäjärviseudun luonto- ja kalastusmatkailukeskus  
Pyhäjärviseudun luonto- ja kalastusmatkailukeskus


Pyhäjärviseudun luonto- ja kalastusmatkailukeskus - esiselvitys yhteistyössä Ranskan Savoien kanssa

Ihmiset eri puolilla Eurooppaa kaipaavat luonnon läheisyyteen ja etsivät luonnosta elämyksiä. Hienojen luontomatkailun kohteiden tavoitettavuus on kuitenkin monesti haastavaa, koska kohteista ja kohteiden palveluista ei löydy riittävästi ja kootusti tietoa.

Pyhäjärviseudulta luontoelämyksiä
Lounais-Suomessa Pyhäjärviseudulla on useita arvokkaita luontokohteita. Säkylän Pyhäjärvi on niistä valtakunnan tasolla kalajärvenä tunnetuin, mutta alueella sijaitsee useita muitakin erityisesti paikallisten suosimia hienoja luontokohteita kuten Köyliönjärvi, Koskeljärvi, Eurajoki ja Säkylänharju. Monipuoliset luontokohteet eri aktiviteetteineen ovat vielä varsin hyödyntämätön matkailupotentiaali.

Kehittämismahdollisuuksia
Pyhäjärvi-instituutti toteuttaa Leader Pyhäjärviseutu ry:n tukemana esiselvityshankkeen luonto- ja kalastusmatkailukeskuksen perustamismahdollisuuksista Pyhäjärviseudulle. Hankkeen tavoitteena on haastatteluin ja ideariihien avulla selvittää luonto- ja kalastusmatkailukeskuksen tarve ja toimintaedellytykset seudulla sekä kartoittaa keskuksen mahdollisia toteutustapoja ja sisältöjä. Hankkeen yhtenä yhteistyöosapuolena on Ranskan Savoiessa sijaitsevan Chartreusen laakson luonto- ja kalastusmatkailukeskus ja hankkeessa hyödynnetään Chartreusen laakson kalastusmatkailutoimijoiden kokemuksia keskuksen suunnittelusta ja toteutuksesta.

Rahoitus ja kumppanit
Vuoden 2014 loppuun jatkuvaa hanketta hallinnoi Pyhäjärvi-instituutti. Hanketta rahoittaa Satakunnan ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Hankkeen kohderyhmä:
Alueen kunnat: Eura, Säkylä, Köyliö;Pyhäjärviseudun yrittäjät (mm. matkailu- ruokapalveluyrittäjät, oppaat); kalastusalueet, osakaskunnat, kalastus- ympäristö- ja harrastusseurat.

Yhteistyökumppanit:
Leader-toimintaryhmä Pyhäjärviseutu ry sekä alueelliset viranomaiset: ELY-keskukset, Metsähallitus, Varsinais-Suomen ja Satakunnan liitot.

Ranskassa yhteistyökumppaneina mm.:
Les Echellesin kunta, kalastusyhdistykset, kalastusoppaat, Savoien ja Iseren kalastusalueet, matkailuvirasto, Syndicat Mixte de l'Avant-Pays-Savoyard, Savoien matkailuvirasto, Chartreusen luonnonpuisto)


Lisätietoja:
Pyhäjärvi-instituutti
Toiminnanjohtaja Teija Kirkkala
teija.kirkkala@pji.fi
http://www.pyhajarvi-instituutti.fi/

 

Hanke-esite (pdf)

 Kirjaudu
 Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600

 Käytämme sivustoillamme evästeitä parantaaksemme sivujen käytettävyyttä.
 Evästeasetuksia pääset muuttamaan käyttämäsi selaimen asetuksista.
 Pääset tutustumaan tietosuojakäytäntöihimme tästä.