ETUSIVU   »   OHJELMAT JA PROJEKTIT   »   Esivesi 
Esivesi

Esiselvityshanke alkutuotannon käyttämän pintaveden laadun ongelmakohtien selvittämiseksi ja jatkotoimien arvioimiseksi Satakunnassa
 
Hankkeessa selvitetään, millä tasolla käytetyn pintakasteluveden mikrobiologinen laatu on tällä hetkellä Satakunnassa. Tulosten avulla varmistetaan, että kuluttajat voivat syödä turvallisia satakuntalaisia vihanneksia ja marjoja.
Hankkeessa kartoitetaan kastelu- ja pesuveden laadun parantamisen kehittämistarpeet ja mahdollisuudet. Pintavedestä otetaan näytteitä todellisista vedenottopisteistä satokauden aikana (touko-heinäkuu) ja ne tutkitaan laboratoriossa mikrobiologisen laadun selvittämiseksi. Saatujen tulosten perusteella laaditaan vaara-analyysit jokaiselle vedenottopisteelle. Vaara-analyysit yhdistetään vesistöittäin ja laaditaan tarvittaessa suunnitelma tarpeiden mukaiselle jatkohankkeelle, jonka tavoitteena on poistaa tunnistetut vaarat ja nostaa käytetyn kastelu- ja pesuveden laatu sallitulle tasolle. Jos vaara on pieni tai sen aiheuttama riski on minimoitavissa sallitulle tasolle, voidaan tilakohtaisesti ohjeistaa vedenottopisteiden siirtoa tai puhdistusmenetelmän valinnassa.
 
Toteutusaikataulu 1.3.2009-31.12.2009
 
Rahoitus: Hankkeelle on saatu rahoitusta Satakunnan TE-keskuksesta (Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma, Elinkeinojen kehittämishanke, toimintalinja 1, Maa- ja metsätalouden kilpailukyvyn parantaminen), omarahoituksena seudullinen rahoitus.
 
      
 
Lisätiedot: Maarit Horne
 
Palaa Projektisivulle
 
 


Kirjaudu
 Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600

 Käytämme sivustoillamme evästeitä parantaaksemme sivujen käytettävyyttä.
 Evästeasetuksia pääset muuttamaan käyttämäsi selaimen asetuksista.
 Pääset tutustumaan tietosuojakäytäntöihimme tästä.