pekoniparsaa

Lähiruokaa parsaimmillaan!

Tykkään ruoanlaitosta. Kokeilen mielelläni uusia makuja ja reseptejä ja kehittelen niitä meidän perheelle sopiviksi. Kehtaanko siis tunnustaa, että en ole ikinä ennen käärinyt parsaa pekoniin? Nyt parsahammasta alkoi kuitenkin kolottaa, perhe oli iltariennoissa, jääkaapista löytyi pekonia ja satakuntalaista parsaa ja vähän nälkäkin oli. Siispä tuumasta toimeen.

huuhdellut parsat

Tätä kesäruokaa varten tarvitset:

  • parsaa
  • pekonia
  • 15 min aikaa
  1. Huuhtele parsat ja tarvittaessa leikkaa puutuneet päät pois
  2. Kääri pekoni parsan ympärille ja aseta uunivuokaan
  3. Paista uunissa 225 asteessa n. 10 min tai grillaa, kunnes pekoni on saanut kauniin värin
parsat ja puukko
Suomalaisista parsoista päiden leikkaaminen ei usein ole välttämätöntä, mutta nämä olivat ehtineet olla hetken jääkaapissa, niin päädyin leikkuuhommiin.
pekoniin käärityt parsat
Parsat pekonikääreeseen
parsat uunista tulleena
Valmiit parsat näyttivät herkullisilta!

Koska kaipasin lisää kesää lautaselle, niin tein parsojen kaveriksi nopean tomaattisalaatin. Tuorepuoti on työmatkan varrella, niin keittiöstä löytyi paikallista tomaattia, kesäsipulia ja basilikaa. Hifistelin vähän ja poistin tomaatista vetisimmän osan, pilkoin kaikki ainekset ja maustoin suolalla, oliiviöljyllä ja mustapippurilla. Maut saivat tiivistyä parsojen kypsyessä. Eniten töitä tässä kesälautasellisessa teetti kuitenkin se, etten syönyt itse kaikkea.

kesäsalaattiainekset
kesäsalaatti
Kesä kulhossa. Tomaattisalaatti on mahtava lisuke ja yksinkertainen tehdä.

Share