Pihlajanmarjavinegretti

Pihlajanmarjavinegretti

Pihlajanmarjan maun sanotaan olevan parhaimmillaan ensimmäisen pakkasen jälkeen. Jäätyminen poistaa marjoista karvautta ja kitkeryyttä. Ensimmäisiä pakkasia ei kuitenkaan tarvitse välttämättä odottaa ennen pihlajanmarjojen käyttöön ottoa. Riittää kun laitat marjat pariksi tunniksi pakastimeen ennen käyttöä. Pihlajanmarja tarvitsee silti hieman makeutta kaverikseen. Tässä reseptissä käytetään fariinisokeria. Reseptin on meille tehnyt Liemi&Linssin Pari Kuronen.

PIHLAJANMARJAVINEGRETTI

n. 8 dl valmista vinegrettiä

3 dl (180 g) pihlajanmarjoja (pakastettuja)

½ dl sherryviinietikkaa tai omenaviinietikkaa

2 rkl fariinisokeria

4 dl rypsiöljyä

¾ tl suolaa

  1. Yhdistä jäiset marjat, etikka ja fariinisokeri tehosekoittimeen ja soseuta.
  2. Lisää öljy ohuena nauhana joukkoon koneen koko ajan käydessä.
  3. Mausta suolalla.
  4. Siivilöi ja pullota.
Share