Lipstikkamuusi

Lipstikkamuusi

Lipstikka tunnetaan ehkä parhaiten ”lihakeitto-yrttinä”. Aromikkaasta lipstikasta on paljon muuhunkin. Se sopii mm. loistavasti vaalean kalan kanssa.

Aivan täsmäkumppani lipstikalle on peruna. Lipstikka saa perunamuusin aivan uudelle tasolle ja lopputulos on supermaukas. Soseuta lipstikka voin joukkoon ja lisää muusiin, niin saat ihanan vihertävän muusin.

Seuraavan reseptin on Satayrtti-hankkeelle tehnyt Liemi&Linssin Pasi Kuronen. Nauttikaa!

LIPSTIKKAMUUSI

5-6 annosta

1 kg jauhoista perunaa

2 tl suolaa

Vettä

90 g pehmeää voita

½ rkua tuoretta lipstikkaa tai 1 rkl kuivattua lipstikkaa

1 dl keitinvettä

1 dl maitoa

1 tl suolaa

  1. Kuori perunat ja keitä kypsäksi suolatussa vedessä.
  2. Ota 1 dl keitinvettä talteen ja kaada loppu keitinvesi pois.
  3. Lämmitä maito.
  4. Murskaa perunat ensin survimella.
  5. Vatkaa sähkövatkaimella perunat soseeksi, lisää keitinvesi, maito ja suola. Vatkaa muusi kuohkeaksi.
  6. Yhdistä yrtit pehmeään voihin ja soseuta sauvasekoittimella.
  7. Vatkaa yrttivoi muusin joukkoon juuri ennen tarjoilua.
FacebookTwitterGoogle+jaa