KIRVELINÄKKÄRI JA KIRVELITUOREJUUSTO

KIRVELINÄKKÄRI JA KIRVELITUOREJUUSTO

Kirvelissä on herkkä ja hienostunut maku, joka vivahtaa hieman anikseen ja fenkoliin. Kirvelin aromi tulee hämmästyttävän hyvin esiin tässä ohjeessa. Kirveli soseutetaan taikinan nesteeseen, jolloin maku saadaan hienosti esiin. Voit käyttää myös kuivattua kirveliä tai kuivattaa kirvelin itse, jauhaa se pölyksi ja lisätä taikinaan.

Aromit saa vielä tuplattua, kun tekee näkkärien kaveriksi kirvelituorejuustolevitteen. Yhdistelmänä näkkäri ja kirvelituorejuusto räjäyttää makuhermot yrttisyydellään.

Annoksesta tulee reilu kaksi uunipellillistä.

NÄKKÄRI:

1 ¼ dl vehnäjäuhoa

1 dl ruisjauhoa

1 dl vettä

½ rkua tuoretta kirveliä tai 1 rkl kuivattua kirveliä

½ tl (6 g) kuivahiivaa

¼ tl suolaa

Vehnäjauhoja taikinan käsittelyyn

Sormisuolaa

KIRVELITUOREJUUSTO:

100 g tuorejuustoa

½ rkua tuoretta kirveliä tai 1 rkl kuivattua kirveliä

1 tl maitoa

¼ tl suolaa

  1. Jos käytät tuoretta kirveliä, soseuta kirveli veteen tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita.
  3. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa, riittää että taikina on kiinteää.
  4. Leikkaa taikina neljään osaan ja painele n. sentin paksuisiksi levyiksi jauhojen avulla.
  5. Pyöräytä pastakoneen läpi ensi isoimmalla välillä, sitten keskikokoisella välillä ja lopuksi ohuimmalla. Jos et omista pastakonetta, kaulitse näkkärit niin ohueksi kuin mahdollista.
  6. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Asettele näkkärit uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle sormisuolaa.
  7. Paista n. 10 min, kunnes näkkärin reunat alkavat saada väriä ja kipristyvät hieman kaarelle.
  8. Tee kirvelituorejuusto yhdistämällä kaikki aineet kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella.
  9. Tarjoa näkkärit jäähtyneenä ja sipaise päälle kirvelituorejuustoa.
FacebookTwitterGoogle+jaa