Let’s do it! Siivotaan yhdessä rannat puhtaiksi

Erilaisia siivoukampanjoita rantojen puhdistukseen on monia. Tunnetuin taitaa olla Siisti Biitsi – Pidä saaristo puhtaana -kampanja, mikä on toiminut jo vuodesta 2014. Tänä vuonna Siisti Biitsi on mukana Suomi 100 -juhlavuodessa ja Rantojen siivousaalto -tempaus ulottuu Itämereltä Atlantille. Tavoitteena on saada mukaan joka tuhannes suomalainen ja sata rantaa.

img_20170425_161905

Osana Meremme tähden tapahtumaa järjestetään tänä vuonna kansainväliseen Let’s do it! -kampanjaan liittyviä rantojen siivoustalkoita. Mukaan on osallistunut kouluja ja koululuokkia, yhdistyksiä ja työ/kaveriporukoita. Meremme tähden tapahtumaa järjestämässä on Central Baltic Interreg-rahoitteinen WATERCHAIN -hanke, jossa Pyhäjärvi-instituutti on yksi hanketoteuttajista.

Let’s Do it! –siivouskampanjahaasteen – osallistumisohjeet ovat seuraavat:

Ilmoittautukaa Siisti Biitsi -talkooporukaksi.
Täyttäkää kysytyt tiedot ja LISÄKSI kohtaan ”Talkooryhmän nimi” ryhmänne nimen perään #letsdoit (TÄRKEÄ koska tiedot tulevat näkyviin karttaan, jota käytetään myös reittikarttana roskia noudettaessa).
Noutakaa talkooporukkanne roskasäkit ym. mahd. siivousvälineet ja lisäohjeet Meremme tähden -päätapahtuman Let’s Do It! –standilta (24.4.2017 klo 14-19, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Merimäki, Suojantie 2, Rauma). Sopikaa poikkeuksista erikseen.
Ilmoittakaa/varmistakaa/sopikaa vielä keräysautolla saavutettava paikka, mistä ja milloin keräämänne roskat voidaan noutaa. Joko etukäteen Teemulle tai viimeistään Let’s Do it! –standilla Meremme tähden -tapahtumassa 24.4. (teemu.heikkinen@samk.fi).
Järjestäkää omat ja itsenne näköiset, mukavat talkoot evästaukoa unohtamatta.
Osallistukaa Valokuva- ja YouTube-videokilpailuun! Ohjeet alla.

img_20170425_161707

Ennen ja jälkeen -valokuva ja videokilpailu – osallistumisohjeet

Ota kuva tai pari siivottavasta talkoorannastasi ennen ja jälkeen siivouksen tai videopätkä, jossa kuvaat talkoomeininkiä.
Lataa kuvakollaasi tai video Rock the Baltic Sea -facebooksivuille hashtageilla #letsdoit ja #RTBS (aihetunnisteet eli hashtagit tärkeitä muistaa!)
Paras kuvakollaasi tai video palkitaan. Palkintoina Rock the Baltic Sea -kampanja-aiheisia palkintoja.

Tällä viikolla Eurajoen vesistöalueella talkoillaan seuraavasti:
25.4. klo 18 lähtö Katismaan rannasta, Säkylä
26.4. klo 17 Kankaanpään uimaranta, Säkylä
27.4. klo 18 Panelian rivimylly, Eura
28.4. klo 18 Eurakoski, tapaaminen LähiTapiolan takana
29.4. klo 10 Eurajokivarsi, tapaaminen muuntajalla (n. 3,5 km Souppaan risteyksestä Harjavallan suuntaan)

Tervetuloa mukaan talkoisiin! Let’s do it!

WClogorivikuvana_interreg

WClogorivikuvana

Share