Huusseilla ravinteita kiertoon – Dry Toilet Conference 2015

Kansainvälistä kuivakäymäläkonferenssia vietettiin tänä vuonna viidettä kertaa. Varsinaiset seminaaripäivät olivat 19.8., jolloin järjestettiin Suomi-päivä ja 20.-21.8., jolloin kokoontui kansainvälinen konferenssiväki. Konferenssin järjesti Käymäläseura Huussi ry yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa. Tapahtuma on toteutettu joka kolmas vuosi jo vuodesta 2003 ja kuivakäymäläkonferenssiin osallistuu sanitaatioalan asiantuntijoita ympäri maailmaa. Tänä vuonna osallistujia on 34 eri maasta ja mukana on yli 170 osallistujaa. Puhujina oli alansa asiantuntijat, jotka kertoivat esityksissään muun muassa kuivakäymäläteknologian ratkaisuista, ravinnekierrosta, ekologisesta sanitaatiosta, omista kokemuksistaan ja projekteistaan.

erkkisantaladt2015

Konferenssiviikko käynnistyi kolmepäiväisellä pre-conference -työpajalla, jossa kansainväliseen konferenssiin osallistujat pääsivät pohtimaan ja keskustelemaan globaaleja sanitaatio-ongelmia ja ratkaisuja niihin. Keskusteluissa oli muun muassa lääkeaineet jätevesissä ja käymälätuotoksissa sekä sanitaatio katastrofitilanteissa kuten Nepalin maanjäristyksessä tai Bangladeshin tulvissa. Lisäksi konferenssiväellä oli mahdollisuus osallistua retkille ja Tampereen ammattikorkeakoulun tiloihin oli järjestetty laitenäyttely.

Korvenkylanhuussi

Pääsin osallistumaan keskiviikkona 19.8. järjestettyyn Suomi-päivään, jossa teemana oli ”Kuivakäymälä – toimiva ratkaisu”. Aiheina olivat kuivakäymälöiden RT-kortti, käyttökokemuksia sisä- ja ulkokuivakäymälöistä, kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen näkökulma kuivakäymälöistä sekä ympäristöministeriön puheenvuoro lainsäädännön muutoksesta. Mielenkiinnolla jään myös odottamaan Suomen Vesiensuojeluyhdistysten Liitto ry:n ja Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry:n tekeillä olevaa videota “Vähän vettä käyttävät ja vedettömät käymälät, käyttökokemuksia”.

Huussiasioihin voit tutustua Käymäläseura Huussi ry:n nettisivuilla www.huussi.net tai heidän huussiblogissaan: www.huussiblogi.wordpress.fi. Huussi ry löytyy myös Facebookista ja Twitteristä.

Share