ETUSIVU 
18.9.2017   
Eurajoen Kauttuankoskeen kunnostettiin kutusoraikko 18.9.2017

Eurajoen Kauttuankoskessa järjestettiin kutusoraikon kunnostustalkoot maanantaina 18.9.2017. Talkooväkeä oli paikalla 12 henkilöä. 

Kunnostustalkoiden järjestelyistä vastasivat JOKIohjelma, Pyhäjärviseudun perhokalastajat ry, A. Ahlström Kiinteistöt Oy, Eurajoen vesiensuojeluyhdistys ry ja Säkylän Pyhäjärven alueen luontomatkailuhanke.

Kunnostusten päämääränä on Eurajoen yläosassa esiintyvän luonnonvaraisen ja uhanalaisen taimenkannan tilan parantaminen. Kauttuankosken taimenista on tehty DNA-tutkimukset ja se on todettu perimältään eriytyneeksi taimenkannaksi. Koskessa on lisääntyvä taimenkanta, mutta varsinkin lisäsorakoille alueella on tarvetta.
 
Talkoissa koskeen muodostettiin käsityönä taimenen kutusoraikkoja. Kutusoran koko on taimenelle soveltuvaa 16−50 mm seulottua luonnonkiveä. Soraa aseteltiin laajalle alueelle kosken yläosaan n. 7 m³. 

Kunnostuksella ei vaikuteta yläpuolisiin vedenkorkeuksiin ja toimenpiteelle on haettu lupa Varsinais-Suomen ELY-keskukselta ja vesialueen omistajalta.

Huomioitavaa on, että Kauttuankoskella on kaikenlainen kalastus kielletty.

 

 Kirjaudu
 Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600

 Käytämme sivustoillamme evästeitä parantaaksemme sivujen käytettävyyttä.
 Evästeasetuksia pääset muuttamaan käyttämäsi selaimen asetuksista.
 Pääset tutustumaan tietosuojakäytäntöihimme tästä.