ETUSIVU   »   OHJELMAT JA PROJEKTIT   »   Laatua lahtivajoihin Satakunnassa 
Laatua lahtivajoihin Satakunnassa

Kuva: Pasi Nieminen

Kiinnostus riistan lihaa kohtaan on suurta, ja metsästysseuroista löytyykin halukkuutta pienimuotoiseen lihan myyntiin ja lihan myynnin kehittämiseen. 

Pienimuotoinen riistan lihan myynti mahdollistaa metsästysseuran talouden kehittämisen ja parantaa metsästysseuran toiminnan edellytyksiä muuttuvassa ympäristössä osana paikallisyhteisöä. Lihan myymiseksi käsittelytilojen on täytettävä tietyt elintarvikelainsäädännön velvoittamat ehdot. Toiminnan käynnistyminen vaatii usein ulkopuolista apua. 

Laatua lahtivajoihin Satakunnassa -hankkeen päätavoitteena on saada Satakuntaan käyttöön uusia, elintarvikehuoneistovaatimuksen (ilmoitettu elintarvikehuoneisto) mukaisia riistan käsittelytiloja niin, että jatkossa erityisesti vahvoille peurakanta-alueille syntyisi nykyistä kattavampi verkosto kyseisiä käsittelytiloja riistaresurssin tehokkaaksi ja monipuoliseksi hyödyntämiseksi. 

Kyselyiden, haastattelujen ja lahtivajakäyntien pohjalta hankkeen tavoitteena on saada vähintään viisi seuraa aloittamaan suunnittelu käsittelytilojen rakentamiseen / uudistamiseen yhteistyössä hankkeen asiantuntijoiden kanssa.

Kiinnostaisiko teidän metsästysseuraanne kuulla lisää toimista, joilla lahtivaja voidaan saattaa elintarvikehuoneistoksi? Tai kuulisitteko mielellänne asiasta muuten lisää?

Jätä yhteystietosi linkistä avautuvaan lomakkeeseen ja otamme sinuun yhteyttä, niin jutellaan lisää. Kirjoita aiheeksi "Lahtivaja/yhteydenottopyyntö"

Pääset lomakkeeseen klikkaamalla tästä.

Hanke-esite löytyy tästä linkistä.

Laatua lahtivajoihin Satakunnassa -hanke on Pyhäjärvi-instituutin ja Suomen Riistakeskuksen yhteishanke, jota toteutetaan 1.1.2021-31.3.2022. 

Hanketta rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Lisätietoa hankkeesta:

Lauri Anttila, asiantuntija, Pyhäjärvi-instituutti, 
puh. 0440 344 062, lauri.anttila@pji.fi

Petteri Pietarinen, projektipäällikkö, Suomen riistakeskus (Varsinais-Suomi),
puh. 029 431 2346, petteri.pietarinen@riista.fi               


Kirjaudu
 Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600

 Käytämme sivustoillamme evästeitä parantaaksemme sivujen käytettävyyttä.
 Evästeasetuksia pääset muuttamaan käyttämäsi selaimen asetuksista.
 Pääset tutustumaan tietosuojakäytäntöihimme tästä.