ETUSIVU   »   OHJELMAT JA PROJEKTIT   »   Koulutuksella osaamista luomukasvistuotantoon (KOULU) 
Koulutuksella osaamista luomukasvistuotantoon (KOULU)

Luomukasvisten kasvanut kysyntä on johtanut jalostavan teollisuuden tarpeeseen kasvattaa luomukasvisten hankintaa. Luomuvihannesten ja -perunan tuotanto ei tällä hetkellä kata teollisuuden tarpeita, joten tuottajia tarvitaan lisää. Vihannesten luomuviljely vaatii korkeaa ammattitaitoa ja viljelijän tulee olla tarkkaan perehtynyt mm. viljelykiertoon, maan kasvukuntoon, viljelytoimien ajoitukseen sekä kasvintuhoojien hallintaan. 

Koulutuksella osaamista luomukasvistuotantoon -hankkeen tavoitteena on lisätä luomukasvisten tuotannon määrää läntisessä Suomessa viljelykoulutuksien avulla. Koulutuksissa käydään lävitse luomuvihannesten ja luomuperunan viljelyn perusperiaatteita ja kasvikohtaisia käytäntöjä. Kouluttajina toimivat alan tunnetuimpiin kuuluvat asiantuntijat Luonnonvarakeskuksesta ja Perunantutkimuslaitoksesta. Koulutusten toteutustapa on monipuolinen, sisältäen luentotyyppisiä osioita, ryhmäkeskusteluja, pellonpiennartilaisuuksia ja oman tilan kehittämiseen liittyviä neuvontakatsauksia. Lisäksi hanke toteuttaa 1–2 ulkomaille suuntautuvaa ammattimatkaa, joiden tavoitteena on entisestään syventää ja monipuolistaa viljelyosaamista.  

Tunnetut kasvisalan yritykset Apetit Ruoka Oy, Finnamyl Oy, Jepuan Peruna Oy ja Kasvis-Kartano Oy ovat rahoittajina mukana Pyhäjärvi-instituutin koordinoimassa koulutushankkeessa. Hanke toteutetaan yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen ja Perunantutkimuslaitoksen kanssa ja päärahoituksensa se saa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusten kautta. 

Tietoa viljelykoulutuksista

Koulutuksella osaamista luomukasvistuotantoon-esite


Ammattimatka

Tervetuloa mukaan luomukasvisviljelyn ammattimatkalle Tanskaan 24.-26.6.2019. Ammattimatkalla vieraillaan ison mittakaavan luomukasvistiloilla sekä alan yrityksissä. Paikallisen luomuvihannesviljelyasiantuntijan johdolle tutustutaan Tanskan eturivin viljelijöiden menetelmiin tuottaa tehokkaasti luomukasviksia.

Ohjelma


Tilaisuudet

Koulutus 3
Ohjelma

Koulutukset 1 ja 2, 19.3.2019, Ilmajoki
Ohjelma

Koulutukset 1 ja 2, 12.3.2019, Kokemäki
Ohjelma

Koulutukset 1 ja 2, 5.3.2019, Piikkiö
Ohjelma

Aloitustilaisuus Eura 27.2.2019
Ohjelma
Koulutusten esittely

Aloitustilaisuus Piikkiö 26.2.2019
Ohjelma
Koulutusten esittely

Aloitustilaisuus Seinäjoki 19.2.2019
Ohjelma
Koulutusten esittely


Tiedotteet








Hankkeen toteutusaika on 1.1.2019–31.12.2021.

Yhteystiedot:
Sauli Jaakkola, Pyhäjärvi-instituutti 
044 045 6423 
sauli.jaakkola@pji.fi

Pirjo Kivijärvi, Luonnonvarakeskus 
029 532 6250 
pirjo.kivijarvi@luke.fi

Marjo Serenius, Perunantutkimuslaitos
040 450 7200
marjo.serenius@petla.fi 



               


              










Kirjaudu
 Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600

 Käytämme sivustoillamme evästeitä parantaaksemme sivujen käytettävyyttä.
 Evästeasetuksia pääset muuttamaan käyttämäsi selaimen asetuksista.
 Pääset tutustumaan tietosuojakäytäntöihimme tästä.