ETUSIVU   »   OHJELMAT JA PROJEKTIT   »   Pyhäjärviseudun ravinneneutraali elintarviketalous (RANE) 
Pyhäjärviseudun ravinneneutraali elintarviketalous (RANE)

Satakunta, ja erityisesti Pyhäjärviseutu, on Suomen keskeisimpiä ruoantuotantoalueita. Pyhäjärviseudulle on keskittynyt useita isoja elintarvikkeita jalostavia yrityksiä, joiden raaka-aineet tuotetaan pääsääntöisesti Satakunnassa. Sekä raaka-ainetuotannon, varsinaisen jalostuksen että lopputuotteen kulutuksen aikana syntyy suuri määrä erilaisia sivuvirtoja, jotka tällä hetkellä ovat ruokaketjun toimijoille iso kustannuserä. Hankkeen päätavoitteena on tuottaa faktapohjaista tietoa Pyhäjärviseudun ruokaketjun sivuvirroista tukemaan mahdollisia biokaasuinvestointeja. Sivuvirtojen kokonaismäärien sijaan pääpaino on biokaasun tuotannolle relevantimpien faktojen selvittämisessä; mitkä ovat eri sivuvirtatuotteiden kaasuntuottokyvyt, miten niitä on eri aikoina saatavilla ja miten niiden syntypaikat sijaitsevat logistisesti kartalla. Kartalla nostetaan esiin erityisesti hotspotit (korkein kaasuntuottokyky, jatkuva saatavuus ja logistisesti optimaalinen sijainti), mutta myös muut jatkuvasti tai sesongeittain saatavilla olevat raaka-ainepisteet.

Rahoitus: Leader Pyhäjärviseutu

Kesto: 1.5.2016–31.3.2017







Kirjaudu
 Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600