ETUSIVU   »   OHJELMAT JA PROJEKTIT 
Ajankohtaista      

18.4.2018   
Bongaa jätevesineuvoja jätevesiviikon tapahtumissa
Ympäristöministeriön rahoittamaa viemäröimättömien alueiden jätevesineuvontaa on Satakunnan alueella tarjottu jo vuodesta 2012. Nyt käynnissä oleva Jätevesineuvontaa Satakunnassa (JÄNES) -hanke on saanut lisärahoitusta ja jätevesineuvontaa on tarjolla ainakin ranta- ja pohjavesialueille määrätyn siirtymäajan, 31.10.2019, loppuun. 




Neuvonta on käytettävissä kaikille satakuntalaisille vapaa-ajan kiinteistöille ja vakituisille asuinkiinteistöille, jotka sijaitsevat viemäröimättömillä alueilla. Kiinteistöille maksutonta ja laitevalmistajista riippumatonta, puolueetonta neuvontaa annetaan puhelimitse ja sähköpostitse tai neuvojan voi kutsua käymään kiinteistöllä. Kiinteistökäynnillä tarkastetaan nykyisen jätevesijärjestelmän kunto, kunnostuksen tarve, lainsäädännön vaatimukset ja keskustellaan kiinteistölle sopivista vaihtoehdoista. Neuvontakäynti ei korvaa suunnitelmaa, joten jos kunnostustoimiin pitää ryhtyä, tulee järjestelmästä teettää suunnitelma. Siinäkin neuvontahanke voi auttaa, sillä satakuntalaisia suunnittelijoita on kerätty yhteystietolistaan, jonka yhteystietoja kiinteistönomistaja voi käyttää. Jätevesineuvontaa kannattaa hyödyntää, sillä se on maksutonta, puolueetonta, neuvonta itsessään ei sido toteuttamaan kunnostustoimia ja sen avulla saa neuvoja ja tukea kiinteistön jätevesijärjestelmän valintaan.



Kiinteistökäyntien lisäksi neuvojat kiertävät Satakunnan tapahtumissa ja järjestävät infopisteitä, ovat mukana yhdistysten tilaisuuksissa puhumassa ja järjestävät omia jätevesitilaisuuksia. Jätevesiviikkoa vietetään 16.–22.4. ja Satakunnan alueella jätevesineuvojat tapaat silloin seuraavissa tilaisuuksissa:

18.4. Haja-asutuksen jätevedet kuntoon -seminaari Raumalla kunnan viranomaisille, suunnittelijoille, laitevalmistajille ja aiheesta kiinnostuneille klo 9–15.30 (WinNovan auditorio, Satamakatu 19, Rauma). Järjestäjinä Varsinais-Suomen ELY-keskus, Valonia, Pyhäjärvi-instituutti ja Satafood Kehittämisyhdistys ry

18.4. Kaikille avoin laitenäyttely WinNovan auditorion aulatilassa jätevesiseminaarin yhteydessä klo 12–14 (Satamakatu 19, Rauma). Järjestäjinä Varsinais-Suomen ELY-keskus, Valonia, Pyhäjärvi-instituutti ja Satafood Kehittämisyhdistys ry

19.4. Jätevesineuvoja tavattavissa Säkylän torilla klo 8–12.30 (Pyhäjärventie, Säkylä)

20.4. Jätevesineuvontapiste Rauta-maatalous Jaakolassa klo 8.30–15 (Hormistontie 400, Nakkila)

21.4. Jätevesi-iltapäivä klo 11–13 Kepolan yritystalolla Säkylässä (Köyliöntie 9, Säkylä)

28.–29.4. Jätevesineuvojat tavoittaa Porin jäteneuvonnan kanssa samalta pisteeltä Piha, Puutarha & Porin rakennusmessuilta Porin Karhuhallista

Jätevesineuvontaa Satakunnassa -hanke haastaa jätevesiviikolla asukkaat vähän erilaiseen kevätbongaukseen. Bongaa jätevesineuvontapiste on somekilpailu, jossa kuvaamalla Jätevesineuvontaa Satakunnassa -hankkeen jätevesineuvontapisteen ja liittämällä sen facebookiin tai instagramiin tunnistein #jätevesiviikko ja #jänesbongaus on mukana arvonnassa, jossa arvotaan osallistuneiden kesken huussikuivikesäkki ja Pyhäjärvi-instituutin tuotepaketteja.

Lisätietoja:
Henna Ryömä, Pyhäjärvi-instituutti p. 0440 344 058, henna.ryoma@pji.fi tai
Katja Helenius, Satafood Kehittämisyhdistys ry, p. 044 516 3515, katja.helenius@satafood.net 

Kuvat: Ympäristöministeriö




28.3.2018   
Kiertotaloustori-teematilaisuus 24.4.2018 Raumalla
Millaisilta elintarvikealan kiertotalouskonseptit vaikuttavat?
Miten kestävä kehitys toteutuu pk-yrityksissä?
Pakolliset pakkaukset: mistä, miten ja minne?
Mitä tekemistä jäljitettävyydellä on tehokkuuden kanssa?
Tule kuulemaan ja keskustelemaan elintarvikealan kiertotalousvisioista alan innostavien asiantuntijoiden kanssa.

Tilaisuuden avaus Pekka Maijala, kiertotalousasiantuntija, Pyhäjärvi-instituutti 

Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä Jaana Suksi, 
”Kasvua, kehitystä ja uutta liiketoimintaa” –hankkeen projektipäällikkö, Rauman kaupunki

Kestävä kehitys ja kiertotalous pk-yrityksissä
Tuula Raukola, asiantuntija, Prizztech Oy

Tehokkuutta, helppoutta ja jäljitettävyyttä elintarvikeketjuun
Sanni Laine, asiakkuuspäällikkö, GS1 Finland Oy

Pakkausteknologiset ratkaisut: biopohjaista, biohajoavaa vai kierrätettävää?
Hanna Koivula, yliopistonlehtori, Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto, Helsingin yliopisto

Styroksin keräys, prosessointi ja tulevaisuus
Jarno Helistölä, CEO, PS Processing Oy

Ratkaisuja kiertovesiviljelyjärjestelmiin
Jouni T. Laine, CEO, Clewer Oy

Sivuvirrat ison elintarvikeyrityksen näkökulmasta
Mika Tuomola, tutkimus- ja kehityspäällikkö, HKSCan Oy

Tilaisuus on osallistujille maksuton.



Innotori on Varsinais-Suomen ja Satakunnan ruokaketjuyritysten kehitys- ja yhteistyöhanke.

INNOTORI toteutetaan yhteistyössä Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen, Satafood Kehittämisyhdistys ry:n ja Pyhäjärvi-instituuttisäätiö sr:n kanssa. Hankkeen rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.

Lisätietoja tilaisuudesta ja hankkeesta:
Pekka Maijala, Pyhäjärvi-instituutti, pekka.maijala@pji.fi, puh. 044 034 4068
Pauliina Ojansivu, Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus pauliina.ojansivu@utu.fi, puh. 040 1527840

20.3.2018   
Talviniittotalkoot Köyliönjärvellä 26.3. klo 14

Käynnissä oleva Leader-rahoitteinen Hola Lake -hanke järjestää yhdessä Köyliönjärven Suojeluyhdistyksen kanssa 


Talviniittotalkoot 

maanantaina 26.3.2018 klo 14 alkaen 

Kirkonniemen rannassa (ranta, josta venekyydit lähtevät Kirkkokarille). 


Niitto toteutetaan pienimuotoisesti käsipelillä eli mukaan voi ottaa esim. viikatteen ja haravan. Tarkoituksena on poistaa kuollutta ruokomassaa veneväylältä ja sen ympäristöstä. Hanke tarjoaa talkoomakkarat ja mehut. 


Tervetuloa talkoisiin ja keskustelemaan talviniitosta, ruokomassan käsittelystä ja luvista.

Jos et pääse mukaan heti klo 14, niin myöhemminkin voi liittyä seuraan. Jos väkeä ja intoa riittää, jatkamme noin klo 18.30 saakka. Säävaraus.


Lisätietoja: Henna Ryömä, suunnittelija, Pyhäjärvi-instituutti, puh. 044 034 4058

15.3.2018   
Kierrätyslannoitteiden varastointi ja levitys, 26.3.2018, Eura
Biokaasulaitosten määrä Satakunnassa kasvaa ja niiden tuottamat kierrätyslannoitteet etsivät uusia käyttäjiä ja urakointipalveluja kuljetukseen ja levitykseen. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan biokaasulaitosten tuottamien kierrätyslannoitteiden varastoinnista ja levityksestä. Tarjolla on uusia liiketoimintamahdollisuuksia lantaurakoitsijoille sekä tietoa kierrätyslannoitteiden käytöstä viljelijöille.

Aika: maanantai 26.3. klo 9−11.30
Paikka: Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, Eura


Tilaisuus on maksuton. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen (22.3. mennessä): Sauli Jaakkola, p. 044 045 6423, sauli.jaakkola@pji.fi tai Minna Haavisto, p. 044 710 5363, minna.haavisto@prizz.fi

Tilaisuus järjestetään osana Biokaasulaitosten ravinnekierron optimointi ja tehokas logistiikka Satakunnassa -hanketta.





8.3.2018   
Yrttiviljelyn benchmark-matka Sveitsiin 26.−28.6.2018
Matkalla tutustutaan monipuolisesti yrttiviljelyyn, yrttien jatkojalostukseen ja lisäarvon tuottamiseen. Tilaisuus on suunnattu satakuntalaisille yrttien viljelijöille, viljelyä suunnitteleville ja muille yrttejä elinkeinossaan hyödyntäville tahoille.

Matkan ohjelma

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Johanna Pihala, 044 034 4063



27.2.2018   
Yrttiviljelyn koneistus pellolta varastoon -koulutus 5.3.2018
Koneistamisella voit lisätä yrttiviljelyn kannattavuutta. Monia vihannesviljelyssä käytettäviä laitteita voidaan hyödyntää yrttiviljelyssä ja viljelijä voi rakentaa kohtuullisella vaivalla laitteita itsekin. Markkinoilla on tarjolla myös erityisesti yrttiviljelyyn kehitettyjä kaupallisia koneita. 
Yrttisadon käsittelyssä pullonkaulaksi muodostuu usein yrttien kuivaaminen, minkä takia kunkin toimijan on tärkeää mitoittaa kuivauskapasiteettinsa toimintaansa sopivaksi.

Petri Leinonen Elomestari Oy:stä luennoi yrttien viljelyn ja kuivaamisen koneistamisesta Pyhäjärvi-instituutissa 5.3. Leinosella on pitkä käytännön kokemus erikoiskasvien tuotannosta ja hän on tehnyt alan tutkimusta, mm. juuriyrttien sadonkorjuusta ja kauppakunnostuksesta. Leinonen esitelmöi yrttien kuivaamisen mahdollisuuksista mm. Oulun ammattikorkeakoulun tekemien kokeilujen pohjalta. Tilaisuus soveltuu tältä osin sekä yrttien viljelijöille että kauppakunnostusta tekeville tahoille!


Tilaisuuden järjestää Lisäarvoa yrttiviljelystä -hanke, joka saa rahoituksensa Manner-Suomen maaseutuohjelmasta Satakunnan ELY-keskuksen kautta.


16.2.2018   
Maan multavuuden hoito -työpaja ja webinaari 7.3.2018 Kokemäellä
Kokemäen maatalousoppilaitoksen auditoriossa (SASKY koulutuskuntayhtymä Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto, Kauvatsantie 189, Kokemäki) järjestetään keskiviikkona 7.3.2018 kello 9–16 Maan multavuuden hoito -työpaja. Päivän ohjelmaan voi osallistua myös webinaarissa. Webinaariohjeet lähetetään ilmoittautuneille.

Päivän aiheina ovat maan kasvukunnon merkitys, maan multavuuden hoidon perusratkaisut ja se, miten multavuutta lisätään vähämultaiseen kivennäismaahan merkittävissä määrin ja melko nopeasti.

Kohderyhmä: 
Viljelijät, jotka ovat kiinnostuneita peltojen kasvukunnon parantamisesta ja hyvästä maan rakenteen hoidosta. Työpaja sopii eri tuotantosuuntien viljelijöille. Multavuuden kohentamiseen on tarvetta niin perunan, sokerijuurikkaan kuin vihannesten viljelyyn käytetyillä pelloilla. Multavuuden kohentamisesta olisi hyötyä myös savimaiden viljanviljelyssä.

Tavoite: 
Löytää yhdessä ratkaisuja vähämultaisten hietamaiden viljeltävyyden parantamiseksi. Multavuus on laskenut monella pellolla huolestuttavan alas, mikä näkyy mm. lisääntyneenä kastelutarpeena, sääherkkyytenä, tautipaineina ja kasvin ravitsemuksen haasteina. Tässä tilanteessa multavuuden pienelläkin nostolla on suuri suhteellinen vaikutus. Työpajassa pohditaan keinoja, jolla maan multavuutta saataisiin nostettua 1–2 % prosenttiyksiköllä (t.s. tasosta vähämultainen 2–3% tasolle multava 4–5%). Multavuuden nostolla saavutetaan paljon hyötyjä, mutta sen toteuttaminen vaatii tilakohtaisia räätälöityjä ratkaisuja ja eri menetelmien sovittamista yhteen (kerääjäkasvit, viljelykierto, orgaaniset maanparannusaineet, biohiili, muokkaus).


Tilaisuuden järjestävät Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin ja ProAgria Länsi-Suomen Osaamista ja työkaluja resurssitehokkaaseen maan kasvukunnon hoitoon yhteistyöllä (OSMO) -hanke, Pyhäjärvi-instituutin Muuttuvat viljelymenetelmät (MUUVI) -hanke, Luonnonvarakeskuksen Ilmastoviisaita ratkaisuja maaseudulle (VILMA) -hanke sekä Baltic Sea Action Group (Carbon Action -hiilipilotti).

5.2.2018   
Kokemuksia ruotsalaisesta luomutuotannosta
Lue kokemuksia ruotsalaisesta luomutuotannosta Luomulehdestä 6/2017 (s.48–50) ja Farmi-lehdestä 6/2017 (s. 24–26). 

Kirjoitusten takana ovat asiantuntija Pekka Maijala Pyhäjärvi-instituutista ja asiantuntija Jaana Laurila Satafood Kehittämisyhdistyksestä. He molemmat työskentelevät Uutta kasvua luomusta - osaamisella kannattavuutta Satakuntaan -hankkeessa. 








31.1.2018   
Järvikalaa NAM! -hankkeen loppuseminaarin aineistot
Satakunta tuottaa vuosittain miljoonia kiloja vesien viljaa niin mereltä kuin sisävesiltäkin. Perinteisten arvokalojen rinnalle olemme onnistuneet nostamaan vajaasti hyödynnettyjen kalojen arvoa niin, että kaikki kalaketjun toimijat saavat työlleen lisäarvoa. Merkittävän aluetaloudellisen positiivisen vaikutuksen lisäksi uudet Järvikalaa NAM -hankkeessa luodut vähähiiliset mallit, toimenpiteet ja tuotteet edistävät vesistöjen ekologisesti kestävää käyttöä muuttuvassa ilmastossa.

Pyhäjärvi-instituutin Järvikalaa NAM -hankkeen keskeisistä tuloksista ja siinä luoduista ratkaisuista sekä sisävesikalastuksen tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista tiedotettiin hankkeen loppuseminaarissa. Puhujina olivat Pyhäjärvi-instituutin asiantuntijoiden lisäksi mm. ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm, Helsingin yliopistosta ja kansanedustaja, Kalatalouden keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Eeva-Maria Maijala. 

Lue lisää loppuseminaarin aineistoista.

Lisätietoa hankkeesta: 

Tutkimuspäällikkö Anne-Mari Ventelä          Kehittämispäällikkö Marko Jori
puhelin 050 370 2919                                     puhelin 050 380 1621
anne-mari.ventela@pji.fi                                marko.jori@pji.fi

         


25.1.2018   
Humala-info Kauttualla 15.2.2018; Humalan viljely ja kemialliset ominaisuudet
Kotimaisen humalanviljelyn haasteena on pohjoisiin oloihin soveltuvien humalalajikkeiden puuttuminen. Tuotannon kehitysaskeleita haetaan kotipuutarhojen vanhoista humalakannoista ja humalan ominaisuuksien kartoittamisesta. 

Tervetuloa kuulemaan humalan viljelystä, ominaisuuksista ja humalatuotannon kehittämistyöstä Kauttualle Pyhäjärvi-instituuttiin (Sepäntie 7) 15.2.2018 klo 13 alkaen. Tilaisuudessa kerrotaan myös Luonnonvarakeskuksessa meneillään olevasta aistinvaraisesta humalien laatututkimuksesta.  

Ohjelma:

13.00   Kahvi
13.15   Tervetulosanat, Johanna Pihala, Pyhäjärvi-instituutti
13.20   Humalan viljely, Johanna Pihala, Pyhäjärvi-instituutti
13.50   Käytännön havaintoja humalan viljelystä, Marjo Keskitalo, Luonnonvarakeskus
14.20   Suomalainen humala ja sen tutkimus, Merja Hartikainen, Luonnonvarakeskus
14.50   Humalakäpyjen laatuominaisuudet, Juha-Matti Pihlava, Luonnonvarakeskus
15.40   Tilaisuus päättyy


Humala-info on suunnattu erityisesti humalan viljelystä kiinnostuneille viljelijöille sekä panimoiden edustajille.


Ilmoittautumiset 12.2. mennessä: toimisto@pji.fi tai 044 034 4054


Tilaisuuden järjestävät Pyhäjärvi-instituutin ’Lisäarvoa yrttiviljelyyn’ -hanke ja 
Luonnonvarakeskuksen ’Suomalaista pohjoista humalaa markkinoille’, 
’Puutarhan vanhat aromihumalat panimoiden käyttöön’ ja ’Finnish Hops to the World’ -hankkeet.


 
  




25.1.2018   
Yrttiasiantuntija Bertalan Galambosi Pyhäjärvi-instituutissa 4.4.2018
Eikö sinappi kasva? Näyttääkö timjami väsähtäneeltä? Mikä kiusaa ruohosipulia?

Yrttiasiantuntija Bertalan Galambosi vierailee Pyhäjärvi-instituutissa Kauttualla (Sepäntie 7) 4.4.2018 klo 12−16.

Päivän teemana on ”Kysy Bertalanilta mitä vaan yrteistä”. Tilaisuuden aikana käydään lävitse osallistujia askarruttavia kysymyksiä ja yleisön ehdottamia aihealueita yrttiviljelyyn, jatkojalostukseen, markkinointiin ym. liittyen. Aiheet voivat koskea viljelyn eri osa-alueita; yrttien lisäysmenetelmiä, kasvualustoja, lannoitusta, kasvinsuojelua, sadonkorjuuta jne. Lisäksi laajan yrttiosaamisen omaavalta Galambosilta voi tiedustella vinkkejä yrttien kauppakunnostamiseen, lisäarvon tuottamiseen, markkinointiin yms.

Tilaisuuden valmistelun ja jäsentelyn takia osallistujia pyydetään toimittamaan kysymykset ja/tai ehdottamaan tilaisuuden aihealueita etukäteen 12.3. mennessä (kts. yhteystiedot alla). Tilaisuudessa kysymyksiä käsitellään nimettöminä ja osana eri aihekokonaisuuksia. 
Keskustelu ja erilaisten kokemusten jakaminen tilaisuudessa ovat erittäin tervetulleita.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen 28.3. mennessä:
johanna.pihala@pji.fi tai 044 034 4063


Bertalan Galambosin vierailun järjestää Lisäarvoa yrttiviljelyyn -hanke, joka saa rahoituksensa 
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Satakunnan ELY-keskuksen kautta.




15.1.2018   
Kesätyö tarjolla vihannesviljelyn kehittämisen parissa
Haemme Pyhäjärvi-instituuttiin Euraan

kesätyöntekijää / harjoittelijaa / opinnäytetyöntekijää

työskentelemään vihannesviljelyn kehittämisen parissa. 

Tarjoamme eturivin paikan suomalaisen vihannesviljelyn parissa. Merkittävimpiä teemoja tehtävässä ovat torjunta-aineettomat kasvinsuojelumenetelmät sekä maan kasvukunto. Tehtäviisi kuuluvat mm. kenttäkokeilujen perustaminen, ylläpito ja seuranta. Pääset työskentelemään alan asiantuntijoiden ja edelläkävijäviljelijöiden kanssa ajankohtaisen asian parissa. Tehtäviisi kuuluu myös muita Pyhäjärvi-instituutin aihealueisiin kuuluvia töitä osaamisesi mukaan. 

Päätehtäväsi on osa Muuttuvat viljelymenetelmät -hanketta, jonka päärahoitus tulee Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Satakunnan ELY-keskuksen kautta.

Odotamme
kasvinviljelyn tuntemusta
oma-aloitteisuutta
valmiutta kenttätyöhön
reipasta ja iloista otetta 
hyviä sosiaalisia taitoja
sujuvaa suullista ja kirjallista ilmaisua 
oman auton käyttömahdollisuutta

Eduksi katsomme
käytännön kokemuksen vihannesten viljelystä
talousosaamisen

Tehtävä on määräaikainen 2.5.−31.8.2018. Tarkemmat aloitus- ja lopetusajankohdat neuvoteltavissa.

Hakemukset 9.2.2018 klo 15 mennessä sähköpostitse toimisto(at)pji.fi.

Kyselyt asiantuntija Sauli Jaakkola 0440 456 423 tai suunnittelija Johanna Pihala 0440 344 063

 


12.1.2018   
Henkilövaihdoksia Pyhäjärvi-instituutissa
Pyhäjärvi-instituutin toiminnanjohtajana kuluvana vuonna 2018 on luonnontieteilijä ja fyysikko Hannu Suokivi. Hänellä on pitkä kokemus tutkimustiedon luomisesta ja sen viestittämisestä sekä tiedon monipuolisesta hyödyntämisestä eri osa-alueilla. Pyhäjärvi-instituutti jatkaa toimintansa kehittämistä merkittävänä tiedontuottajana Satakunnassa.

Teija Kirkkala on virkavapaalla 2018 toiminnanjohtajan tehtävästä, mutta jatkaa asiantuntijatehtävissä valituissa tutkimus- ja kehityshankkeissa, ja siten Teijan osaaminen on edelleen Pyhäjärvi-instituutin käytössä.

Pyhäjärvi-instituutin tehtävänä on edistää ja kehittää elintarviketaloutta ja ympäristöä koskevaa koulutusta, tutkimusta ja muuta kehitystoimintaa. Erityisosaamisalueita ovat elintarviketalous sekä vesistöjen tila, vesiensuojelu ja -kunnostus sekä kiertotalous. Tavoitteena on Satakunnan elintarviketuotannon kilpailukyvyn turvaaminen kestävästi sekä vesien tilan parantaminen, tietouden lisääminen ja tiedon soveltaminen vesistöjen kunnostuksessa.

Kuvaavaa Pyhäjärvi-instituutin toiminnalle on kiertotalouteen perustuva hanke, jossa tuotteistettiin vähempiarvoisia kalalajeja elintarvikkeiksi ja löydettiin niille maksavia asiakkaita. Samalla myös luotiin lisää kannattavuutta järven ammattikalastukseen. Särkien kaupallisen kalastuksen avulla vähennetään hoitokalastuksen tarvetta ja osaltaan Säkylän Pyhäjärven rehevöitymistä. Aiempien kokemusten pohjalta pidettiin tavoitteena, että synnytettävä arvoketju olisi liiketoiminnallinen ilman, että sen toimintaa tuetaan taloudellisesti. Näin varmistetaan arvoketjun toiminta hankkeen päätyttyä. Hanke saattoi yhteen kalastajat, ensiasteen jalostajan sekä lopputuotteiden jalostajan ja markkinoijan. Järvikalapihvi tuli markkinoille 2016.


Yhteystiedot: toiminnanjohtaja Hannu Suokivi, puh. 044 034 4020, hannu.suokivi(at)pji.fi

Lisätietoja: hallituksen puheenjohtaja Juha Majalahti, puh. 044 422 4000, juha.majalahti(at)eura.fi



5.1.2018   
Infotilaisuus luomutärkkelysperunasta 24.1. Kokemäellä
Teollisuus kaipaa lisää luomutärkkelysperunan tuottajia. Luomutärkkelysperunasta valmistettaville tuotteille on kysyntää kotimaan lisäksi rajojemme ulkopuolella. Olisiko tässä mahdollisuus tilallesi? 

Tervetuloa kuulemaan aiheesta lisää 24.1. Kokemäelle. 







2.1.2018   
Ruokayrittäjän talvipäivät 1.−2.2.2018 Tammelassa
Tiedokas-hanke tarjoaa tapahtumaa heti alkuvuoteen,  Ruokayrittäjän talvipäivät 1.–2.2.2018 Tammelassa. Luvassa mm huippupuheenvuoroja, maistiaisia tulevaisuudesta ja yhteistyön reseptejä. Teemoina huomisen lautanen, kasvun eväät, viesti vaikuttavasti ja yrittäjäyhteistyö. 

Olet tervetullut mukaan!



Tapahtuman järjestää Tiedolla ja osaamisella kasvuun -elintarvikealan yhteistyöhanke  (TIEDOKAS), joka auttaa yrityksiä kehittymään, kasvamaan ja kannustaa yhteistyöhön alueellaan Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Satakunnassa sekä Varsinais-Suomessa. 








Kirjaudu
 Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura), puh. (02) 838 0600